Apel plangere contraventionala

Judecatoria … Sectia …

Dosar nr. …/…/20…

 

 

 

Domnule Presedinte

 

 

Subsemnatul …, domiciliat in …, Str. … nr. …, bl. …, sc. …, et. …, ap. …, jud….  , in calitate procesuala de apelant,

in contradictoriu cu …, cu sediul in …, str. … nr. …, jud…, in calitate procesuala de intimata,

In baza dispozitiilor prevazute de art. 466 si urm. NCPC, formulez:

 

A P E L

 

Impotriva Sentintei civile nr. …/… pronuntata de catre Judecatoria Buzau Sectia … in Dosarul nr. …/…, sentinta pe care o consider nelegala si netemeinica pentru urmatoarele:

 

MOTIVE

 

In fapt,

(…prezentarea faptelor asa cum s-au intamplat si cum au fost prezentate si in plangerea contraventionala).

 

Motive de anulare a pv de contraventie pe care le puteti folosi in functie de situatia dvs:

 

1.Marja de eroare a aparatului radar de 4%, ceea ce presupune ca, un aparat radar sa fie declarat corespunzator trebuie ca viteza indicata de aparat sa difere de cea efectiva/reala.

Temei legal : art. 3.1.1. lit. c din ORDINUL   Nr. 301 din 23 noiembrie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”.

3.1.1. Erori maxime tolerate pentru măsurarea vitezei:

   c) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar, cât şi în regim de deplasare, eroarea maximă tolerată este de:

    – în regim staţionar, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, eroarea maximă tolerată este cea prevăzută la lit. b);

    – în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei proprii de deplasare a autovehiculului de patrulare, eroarea maximă tolerată este cea prevăzută la lit. b);

    – în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, eroarea maximă tolerată este de:

    – +/- 4 km/h pentru viteze până la 100 km/h;

    – +/- 4% din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.

 

 

Pentru a dovedi, solicitati instantei sa oblige politia sa puna la dispozitie buletinul de verificare metrologica a radarului pus in discutie prin care sa se ateste eroarea efectiva a acestuia in limita admisa a aparatului radar.

2.Pe fotografia depusa ca proba de catre politie, trebuie sa apara cel putin urmatoarele informatii: data si ora la care a fost efectuata masurarea; valoarea vitezei masurate; imaginea autovehicului, din care sa poata fi pus in evidenta numarul de inmatriculare al acestuia.

Temei legal : art. 3.5.1. lit. c din ORDINUL   Nr. 301 din 23 noiembrie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”.

3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:

   – data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;

   – valoarea vitezei măsurate;

– imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia

Pentru a dovedi, solicitati instantei sa oblige politia sa puna la dispozitie fotografiile (daca nu le-a depus deja, caz in care verificati existenta sau nu a tuturor informatiilor respective).

3.Pe unele fotografii inaintea cifrei care indica viteza, este inscrisa litera T, care poate insemna fie Test fie Target.

Temei legal : art. 3.2.6. lit. c din ORDINUL   Nr. 301 din 23 noiembrie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”.

“Cinemometrul trebuie sa fie prevazut cu o functie de autotestare, care sa poata pune in evidenta orice defect sau dereglare functionala, ce pot avea influenta asupra exactitatii de masurare. Aceasta functie trebuie sa fie activata automat la fiecare punere in functiune a cinemometrului, avand si posibilitatea de a fi activata manual de catre operator, ori de cate ori se considera necesar. In cazul depistarii unor defecte sau dereglari functionale, acestea vor fi semnalate iar functionarea cinemometrului va fi blocata.”

Pentru a dovedi ca pe toata perioada de testare a aparatului, pozele efectuate nu au valoare probanta, deoarece respectivul aparat inca isi calibreaza frecventele

, solicitati instantei sa oblige politia sa puna la dispozitie manualul cinemometrului-radar utilizat, pentru a se demonstra semnificatia reala a literei T.

4.Obligatia de a se mentiona toate datele referitoare la omologarea si verificarea aparatului radar

Temei legal art. 109 alin. 2 din OUG nr. 195/2002

    (2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Pentru a dovedi: solicitati instantei administrarea probei cu buletinele de omologare si verificare metrologica pentru inexistenta ori necompletarea tituror mentiunilor cu privire la aparatul radar utilizat, ceea ce va genera la nulitatea pv de contraventie. Precizati ca agentul constatator nu v-a prezentat certificatul de omologare a radarului si buletinul de verificare metrologica – in termen de valabilitate de 12 luni.

 

5.Agentul care a constatat contraventia trebuie sa fie si cel care aplica sanctiunea

 

Temei legal art. 21 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

„In cazul in care prin actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiilor nu se prevede altfel, agentul constatator, prin procesul-verbal de constatare, aplica si sanctiunea”.

Daca agentul care v-a oprit cerandu-va actele la control si instiintandu-va ca ati depasit viteza regulamentare, nu a constatat el insusi acest fapt ci i-a fost transmis prin statie de un alt agent (altul decat cel care v-a oprit), asta poate duce la nulitatea absoluta a pv de contraventie

Solicitati instantei sa oblige intimate sa depuna in probatoriu autorizatia de operator radar a agentului constatator.

 

(Folotiti oricare din motivele de nulitate a pv de mai sus considerati ca se aplica spetei dvs.)

 

 

In drept: art. 466 si urm. NCPC., art. art. 3.1.1. lit. c,3.2.6., 3.5.1.,  din ORDINUL   Nr. 301 din 23 noiembrie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”, art. 109 din OUG 195/2002, art. 21,34 alin. 2 din OG 2/2001.

Concluzii: Va solicit a desfiinta  Sentinta civila atacata (nr…./…) , si in consecinta   sa dispuneti trimiterea cauzei spre rejudecare primei instante .

Probe : Cu inscrisuri

 

In temeiul art.223 alin 3 NCPC solicit judecarea cauzei şi in absenţa mea.

Depun prezenta cerere in 2 exemplare din care 1 exemplar pentru instanta,  1 exemplar pentru  intimata.

 

 

 

Data,                                                                                                        Semnatura,

 

Acest articol a fost publicat în Modele de acte juridice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu